zamalo-buty-sturbovanymy-ombudsmen-vidreahuvav-rozstril-polonenykh-bilia-robotynoho

"Замало бути стурбованими": омбудсмен відреагував розстріл полонених біля Роботиного

 • 33303 переглядiв

Уповноважений з прав людини вимагає притягнення до відповідальності російських воєнних злочинців за розстріл беззбройних українських солдатів.

російські воєнні злочинці, які розстріляли беззбройних бійців ЗСУ, мають понести відповідальність на всіх рівняв. Про це заявив Уповноважений  Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, передає УНН.

Деталі 

Ворог цинічний, жорстокий і безжалісний. Він не дотримується норм міжнародного гуманітарного права. Женевські конвенції для нього — нічого не значущі папірці

- заявив омбудсман.

За його словами, такі страти – це не поодинокий випадок, який сколихнув не лише все українське суспільство, а й міжнародну спільноту. 

Просто "бути стурбованими" в таких випадках – замало і безрезультатно! Світ має всіляко сприяти тому, аби воєнні злочинці на всіх рівнях понесли відповідальність!

- переконує Лубінець.

Доповнення

Раніше УНН повідомляв, що Офіс генерального прокурора розпочав розслідування за фактом розстрілу окупаційними військами рф трьох українських військовополонених біля Роботиного Запорізької області.

Нагадаємо

Раніше Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне розслідування за фактом використання російськими військами українських військовополонених як "живий щит" під час наступу на позиції ЗСУ.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі