zaluzhniy-obgovoriv-iz-byurkarom-strategiyi-zdobuttya-perevagi-nad-vorogom-u-povitri

Залужний обговорив із Бюркаром стратегії здобуття переваги над ворогом у повітрі

 • 58254 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Українські військові командувачі порадились із очільником французького Генштабу щодо стратегії здобуття переваги над ворогом у повітрі. Зокрема, технологічні рішення спільно із начальником Об‘єднаного штабу Збройних Сил Французької Республіки генералом армії Тьєрі Бюркаром та Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним шукали начальник українського Генштабу Сергій Шаптала командувач Повітряних Сил ЗСУ Микола Олещук та командувач Військово-Морських Сил ЗСУ Олексій Неїжпала. Про перебіг розмови коротко повідомили у телеграм каналі Головнокомандувача ЗСУ, передає УНН.

Цитата

“Обговорили важливість продовження пошуку технологічних рішень для здобуття переваги над противником у повітрі, дистанційному розмінуванні та вогневому ураженні ворожих цілей. Окремо зупинилися на питаннях посилення засобів протиповітряної оборони, підготовки наших військовослужбовців та відновлення боєздатності підрозділів”, — розповів Залужний.

Деталі

Також українські військові розповіли французькому колезі про поточну обстановку на фронті, перебіг бойових операцій, дії противника та його імовірні плани.

Крім того, вони подякували французьким партнерам за послідовну підтримку та допомогу Україні в боротьбі за свободу та незалежність.

Яких саме стратегічних рішень досягли у цих перемовинах військові не повідомляється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чудовий комплекс, зарекомендував себе на усі 100 відсотків: Ігнат прокоментував ЗРК IRIS-T

Нагадаємо

Напередодні, 13 листопада, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів телефонну розмову з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Чарльзом Брауном. Обговорили наші плани на зимовий період та окремо зупинилися на нагальних потребах українського війська.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ООН закликає до негайного перемир’я в Газі “в ім’я людства”

     • 61472 переглядiв

    ЗСУ захопили плацдарм на лівому березі Дніпра - Єрмак

     • 1379848 переглядiв