ukenru
zalishki-medzasobiv-u-regionakh-skladayut-3-1-mlrd-grn-stepanov

Залишки медзасобів у регіонах складають 3,1 млрд грн - Степанов

 • 11833 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Залишки від попередніх закупівель лікарських засобів у регіонах України обраховуються на суму у 3,1 млрд грн. Про це на брифінгу за підсумками засідання уряду заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

"Питання забезпечення лікарськими засобами наших онкохворих, хворих на ВІЛ, інших хворих, які мають важкі захворювання, і закупівля лікарських засобів відбувається в тому числі за кордоном, останнім часом дуже сильно маніпулюється. Я неодноразово говорив – в нас на сьогоднішній день відбувається поставка лікарських засобів за кошти 2018 та 2019 років", - сказав Степанов.

Він заявив, що має велику купу запитань до попереднього керівництво МОЗ, яке "допустило що у нас перераховували кошти, а через 2 роки, в 2020 році в нас відбувається відповідна поставка".

"На сьогодні у нас залишки у регіонах обраховуються на суму у 3,1 млрд грн. Це загальні залишки лікарських засобів, абсолютно різного направлення. Дебіторська заборгованість, яка на сьогоднішній день є в нас з нашими міжнародними організаціями, складає 4,7 млрд грн. Поставки йдуть кожного тижня. Ми владнали всі питання, які з ними були, підписали всі документи і нормалізували весь цей процес", - додав міністр.

Нагадаємо, раніше Степанов повідомив, що протягом червня закінчаться всі процедури і МОЗ почне перераховувати кошти міжнародним організаціям, щоб ті розпочали медичні закупівлі.

Українські Національні Новини

Політика