zakonodavchiy-spam-dlya-piaru-v-radi-zareyestruvali-zakonoproekt-schodo-deputatskikh-zapitiv

Законодавчий спам для піару: в Раді зареєстрували законопроект щодо депутатських запитів

 • 250957 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. У Верховній Раді зареєстрували законопроект №8044 щодо зміни порядку оголошення депутатських запитів у сесійній залі. За словами юриста Олега Саакяна, ця ініціатива може бути використана депутатами для власного піару. Про це він розповів у коментарі УНН.

Деталі

Згідно із законом про “Регламент Верховної Ради”, кількість та зміст депутатських запитів оголошується на найближчому пленарному засіданні у п’ятницю після їх подання. Депутати ж пропонують у період дії воєнного стану оголошувати їх просто на найближчому пленарному засіданні.

Як зазначає Саакян, законопроект має раціональне зерно, адже під час воєнного стану Верховна Рада працює не у своєму стандартному режимі і засідання не часто припадають на п’ятницю. Разом з тим він зазначив, що є ризики законодавчого спаму і піару депутатів на своїх зверненнях.

Цитата

“Як і будь-яка ініціатива, ця має в собі раціональне зерно і ризики. Ризики полягають у тому, що якщо розглядати ці звернення на кожному черговому засіданні, на найближчому, то, звісно, це може перетворитися на законодавчий спам. Таким чином можна заполонити порядок денний тими зверненнями, які будуть виключно піаром конкретних політиків або їх зловживанням своїм мандатом (...). Тому треба підійти виважено, з одного боку дійсно потрібно відв’язати від п’ятниці, а з іншого боку треба чітко пріоритизувати це питання стосовно інших, які мають розглядатися в ті дні, коли відбуваються пленарні засідання у ВР. Очевидно, що депутатське звернення не є найпріоритетнішим питанням”, - розповів юрист.

Додамо

Авторами вказаного законопроекту виступили Любов Шпак, Дмитро Разумков, Олександр Бакумов, Арсеній Пушкаренко, Роман Бабій, Георгій Мазурашу, Сергій Швець, Оксана Дмитрієва, Віталій Войцехівський, Євген Петруняк, Ольга Саладуха, Дмитро Микиша, Ярослав Юрчишин та Антон Яценко.

Зазначимо, останній нерідко використовує свої депутатські повноваження, зокрема запити, для боротьби зі своїми опонентами. 

Водночас законотворчу діяльність Яценко веде не надто активно. За час повномасштабної війни він подав усього два законопроекти: вище згаданий про депутатські запити у співавторстві з іншими нардепами та власну ініціативу щодо зменшення зарплат нардепів до “мінімалки”, яку в експертному середовищі називають популістською

Нагадаємо

На думку політолога Володимира Цибулько, нардеп Антон Яценко вирішив зареєструвати популістський законопроект через те, що йому закидають колабораційну діяльність. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Ще сім суден вийшли з портів України "зерновим коридором"

     • 121060 переглядiв

    ОК "Південь": ворог на деяких напрямках залишає позиції

     • 131155 переглядiв