ukenru
zakon-schodo-zaboroni-vidkrivati-spravi-pro-bankrutstvo-yurosib-borzhnikiv-na-period-karantinu-vstupiv-u-diyu

Закон щодо заборони відкривати справи про банкрутство юросіб-боржників на період карантину вступив у дію

 • 14190 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Законопроект що передбачає на період дії карантину та протягом 90 днів після його скасування встановити заборону на відкриття провадження у справах про банкрутство боржників-юросіб за заявками кредиторів відсьогодні вступає в дію, передає УНН.

Так, вчора, 16 жовтня, законопроект про внесення зміни до Кодексу України з процедур банкрутства щодо недопущення зловживань у сфері банкрутства на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 було офіційно опубліковано у парламентській газеті “Голос України”. Зазначається, що він вступає в дію на наступний день після його опублікування, тобто 17 жовтня.

Законопроектом пропонується тимчасово на період дії карантину та протягом 90 днів з дня його відміни не відкривати провадження у справах про банкрутство боржників — юридичних осіб за заявою кредиторів за вимогами до боржника, що виникли з 01 лютого 2020 року.

Нагадаємо, ВР в червні 2020 року ухвалила в цілому законопроект щодо заборони відкривати справи про банкрутство юросіб-боржників на період карантину.

Як повідомляв УНН раніше, уряд продовжив карантин в Україні до 31 грудня 2020 року.

Українські Національні Новини

Політика