ukenru
zakhoplyuvav-ta-grabuvav-chornobilsku-aes-ofitseru-z-rosgvardiyi-povidomili-pro-pidozru

Захоплював та грабував Чорнобильську АЕС: офіцеру з росгвардії повідомили про підозру

 • 84746 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Полковнику поліції нацгвардії рф заочно повідомлено про підозру у тому, що він брав участь у захопленні та пограбуванні Чорнобильської АЕС, коли підприємство перебувало під окупацією рф. Про це повідомляє УНН, посилаючись на пресслужбу Офіса Генерального прокурора.

Деталі

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру полковнику поліції Федеральної служби військ національної гвардії рф у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Цитата

"Підозрюваний, на виконання наказу генерала Федеральної служби військ нацгвардії рф, знаючи, що атомна електростанція відповідно до вимог міжнародного гуманітарного права є об’єктом, що містить небезпечні сили, взяв участь у її силовому захопленні із застосуванням зброї. Після захоплення окупантами Чорнобильської АЕС, він сприяв в операції щодо її незаконного утримання", - йдеться в повідомленні.

За участі полковника на виконання злочинних наказів, як зазначається, було незаконно вивезено 169 військовослужбовців Національної гвардії України до рф. Такі дії становлять пряму загрозу життю і здоров’ю мирного населення, суперечать нормам ст. 56 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється СБУ за оперативного супроводу Головного управління контррозвідувального забезпечення об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму ДЗНД СБУ.

Нагадаємо 

Офіс Генпрокурора 25 травня повідомив про підозру генералу Федеральної служби військ національної гвардії рф у порушенні законів та звичаїв війни.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП