ukenru
zakhoplennya-zaporizkoyi-aes-komandiru-viyskovoyi-chastini-rf-povidomleno-pro-pidozru

Захоплення Запорізької АЕС: командиру військової частини рф повідомлено про підозру

 • 89999 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Командиру військової частини федеральної служби військ національної гвардії рф повідомлено про підозру у відданні наказу про напад та силове захоплення із застосуванням зброї Запорізької атомної електростанції у місті Енергодар. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, передає УНН.

Цитата

"За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора заочно повідомлено про підозру командиру військової частини Федеральної служби військ національної гвардії РФ у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що за даними слідства, підозрюваний, здійснюючи командування однією із двох батальйонно-тактичних груп збройних сил та національної гвардії рф, віддав наказ про напад та силове захоплення із застосуванням зброї Запорізької атомної електростанції у місті Енергодар. Він також безпосередньо взяв участь у захопленні, знаючи, що атомна електростанція відповідно до вимог міжнародного гуманітарного права є об’єктом, що містить небезпечні сили.

"Такі дії становлять пряму загрозу життю і здоров’ю мирного населення, суперечать нормам ст. 56 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року, яка прямо забороняє вчиняти напади на атомні електростанції в умовах збройного конфлікту. У результаті цього нападу загинуло дві особи, пошкоджено споруди атомної електростанції", - зазначається в повідомленні.

Доповнення

Заочно повідомили про підозру російському генералу, який брав безпосередню участь у силовому захоплені Запорізької АЕС.

Додамо

Російські окупанти замаскували обстріляні ними при захопленні будівлі навчально-тренувального центру Запорізької АЕС. Уздовж периметра загарбники вирили окопи.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП