ukenru
zakhoplennya-vladi-yanukovichem-sud-dozvoliv-zaochne-rozsliduvannya-schodo-ekszastupnika-ministra

Захоплення влади Януковичем: суд дозволив заочне розслідування щодо ексзаступника міністра

 • 92524 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. Печерський районний суд Києва дозволив заочне розслідування щодо колишнього заступника міністра юстиції Володимира Богатиря у справі щодо захоплення держвлади експрезидентом Віктором Януковичем у 2010 році. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, передає УНН.

Цитата

"... Печерським районним судом Києва надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно колишнього заступника міністра юстиції України у кримінальному провадженні за фактом захоплення державної влади (ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 109 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Так, рішення суду надає право стороні обвинувачення на проведення досудового розслідування стосовно підозрюваного за його відсутності (in absentia).

Повідомляється, що у цьому кримінальному провадженні розслідуються обставини вчинення у вересні – жовтні 2010 року експрезидентом дій, спрямованих на незаконне збільшення обсягу своїх владних повноважень внаслідок повернення в неконституційний спосіб дії Конституції України від 28 червня 1996 року.

"За даними слідства, ексзаступник Міністра організував публікацію 1 жовтня 2010 року в інформаційному бюлетені "Офіційний вісник України" Рішення Конституційного Суду України від 30 вересня 2010 року № 20-рп/2010 та тексту Конституції України в редакції 1996 року", - зазначається в повідомленні.

Як стало відомо УНН з власних джерел, мова йде про Володимира Богатиря.

Доповнення

Українські слідчі заарештували ще понад 4,5 мільйона доларів активів ексдепутата Верховної Ради від "Партії регіонів". Колишній нардеп тісно співпрацював з оточенням експрезидента Віктора Януковича.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП