zakhoplenikh-moryakiv-uzhe-perevozyat-na-sud-do-simferopolya

Захоплених моряків уже перевозять на суд у Сімферополі

 • 15887 переглядiв

КИЇВ. 27 листопада. УНН. Захоплених під час російського збройного нападу на українські військові судна, які здійснювали морський перехід з порту Одеса до порту Маріуполь, українських моряків уже перевозять на суд до Сімферополя в окупованому Криму. Про це у вівторок зранку повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров, передає УНН.

"З тимчасово окупованого Криму повідомляють: українських моряків із захоплених російськими окупантами українських суден вже привозять до Київського районного "суду" міста Сімферополя (вул. Воровського, 16)", - повідомив Чубаров у Facebook.

Як повідомляв УНН, 25 листопада у районі Керченської протоки стався російський збройний напад та захоплення українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" та буксира "Яни Капу", які здійснювали морський перехід з порту Одеса до порту Маріуполь - з Чорного в Азовське море, також були поранені та захоплені у полон члени їхніх екіпажів. У МЗС висловили з приводу цього категоричний протест Російській Федерації, вказавши, що це є черговим актом збройної агресії РФ проти України. 

У Генштабі ЗСУ заявили, що загалом йдеться про 23 особи - троє поранених, які перебувають у міській лікарні імені Пирогова у місті Керчі, і ще 20, які перебувають у різних місцях, які не відомі.

У ніч з 25 на 26 листопада було екстрено скликано засідання РНБО, на якому у зв'язку з ескалацією в Азовському морі було запропоновано ввести воєнний стан на два місяці.

26 листопада Верховна Рада після консультацій схвалила воєнний стан, але лише на 30 днів та в окремих областях. Указом передбачено ввести в Україні воєнний стан із 14 години 26 листопада 2018 року на 30 діб до 14 години 26 грудня 2018 року, повідомляється на сайті ВР.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Захоплених моряків уже перевозять на суд у Сімферополі

     • 15887 переглядiв

    Україна за добу відібрала з ПСГ 56 млн куб. м газу

     • 5752 переглядiв

    Українців попередили про складні погодні умови

     • 9161 переглядiв

    Brent подешевшала до 60,33 дол. за барель

     • 5462 переглядiв

    Роботи з оцінці стану залізниць КНДР займуть три тижні

     • 9707 переглядiв