ukenru
zakhist-prosit-zvilniti-z-pid-varti-5-eks-berkutivtsiv

Захист просить звільнити з-під варти 5 екс-беркутівців

 • 7279 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. Сторона захисту просить звільнити з-під варти 5 колишніх бійців спецпідрозділу МВС України "Беркут", які підозрюються у причетності до розстрілів активістів Майдану у лютому 2014 року. Як передає кореспондент УНН, відповідну заяву адвокати обвинувачених оголосили в ході сьогоднішнього судового засідання у Святошинському районному суді Києва.

"Ми просуваємося вперед і встановлюються обставини не ті, які були описані в обвинувальному акті. Ми дослідили 107 епізодів і в більшості підтверджується отримання вогнепальних поранень потерпілими. Але вони загальні, а не конкретні і не вказують на безпосередню причетність до них обвинувачених… Чи не є відсутність доказів ознакою виправдання?

Отже, немає підстав далі тримати під вартою", - заявили адвокати. У свою чергу обвинувачені одностайно зазначили: "ми вважаємо нашу справу політично вмотивованою і просимо скасувати запобіжний захід".

Водночас сторона обвинувачення наголосила, що підстав для задоволення клопотання захисту немає.

На даний час суд пішов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення за заявленими клопотаннями.

Як повідомляв УНН, у травні 2015 року Святошинський суд почав розгляд по суті справи проти п’яти екс-беркутівців: Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури й Олега Янішевського. Їх обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року.

П’ятьом колишнім беркутівцям інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та завдання тілесних ушкоджень активістам Майдану.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП