zakhid-mozhe-dochekatysia-efektu-perl-kharboru-hlava-mzs-lytvy-pro-viinu-v-ukraini

Захід може дочекатися "ефекту Перл-Харбору": глава МЗС Литви про війну в Україні

 • 51011 переглядiв

Міністр закордонних справ Литви Ландсбергіс застерігає від зволікання з рішучою відповіддю на дії росії, прирівнюючи бездіяльність до майбутніх великих втрат, на кшталт "ефекту Перл-Харбора"

Якщо ми не переможемо росію зараз, це означає, що наш обраний шлях полягає в тому, щоб зазнати неймовірних і непотрібних втрат. Про це заявив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс і додав, що Захід може дочекатися "ефекту Перл-Харбор" через повторення історичних помилок, передає УНН.

За словами глави МЗС Литви, "ми стоїмо на порозі повторення історичних помилок. Я переконаний, що якщо ми не переможемо росію зараз, це означає, що наш обраний шлях полягає в тому, щоб зазнати неймовірних і непотрібних втрат, перш ніж ми врешті-решт вирішимо, що настав час активізуватися і перемогти".

Ми могли б дочекатися того, що я назвав ефектом Перл-Харбора, моменту в історії, коли проблеми завтрашнього дня нарешті стануть проблемами сьогоднішнього дня, але за надзвичайно завищену ціну. Або ми могли б розглядати це як проблему сьогоднішнього дня і почати її вирішувати сьогодні 

- повідомив Ландсбергіс в соцмережі Х.

Він нагадав, що "майже 25 років ми кидаємось назустріч, намагаючись стримати імперіалізм путіна за допомогою діалогу та дипломатії, поки він продовжує ігнорувати кордони та зрівняти міста".

"Імперіалістичні реваншистські амбіції росії залишаться. Наступна фаза буде спрямована не тільки проти України, Грузії чи Молдови, а й, можливо, проти НАТО. Ціна, людська та економічна, буде тільки зростати. Коли Росія знову напала, війна раптом стала проблемою сьогодення. Ми знову думаємо, що можемо вирішити це, зробивши це проблемою завтрашнього дня.

Завтра завжди приходить. Проблема російського імперіалізму не зникла в 2014 році, і для більшості східних флангів було зрозуміло, що наступний етап вторгнення буде дорожчим і смертоноснішим. Так і було", - резюмував глава МЗС Литви.

Подоляк про наслідки "заморожування конфлікту" в Україні: війна тлітиме в серці Європи21.03.23, 11:09 • [views_512040]

Антоніна Туманова

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Угорщині потрапив у ДТП автобус з українцями: є поранені

     • 35475 переглядiв

    Атака на бєлгород: сім'ям загиблих виплатять по 3 млн рублів

     • 40657 переглядiв

    Атака дроном на Сумщині: ДСНС завершили розбір завалів

     • 57354 переглядiв

    Два “шахеди” збили поблизу Кривого Рогу

     • 52011 переглядiв