zahybel-halyny-hatchins-u-ssha-rozpochavsia-sud-nad-aktorom-alekom-boldvinom

Загибель Галини Гатчінс: у США розпочався суд над актором Алеком Болдвіном

 • 17100 переглядiв

Алека Болдвіна судять за ненавмисне вбивство кінооператорки Галини Гатчінс на зйомках фільму "Іржа" 2021 року.

У Санта-Фе, столиці американського штату Нью-Мексико, розпочався судовий процес за участю колегії присяжних над актором Алеком Болдвіном, якого звинувачують у ненавмисному вбивстві кінооператорки українського походження Галини Гатчінс на знімальному майданчику фільму "Іржа" (Rust) восени 2021 року, пише УНН із посиланням на BBC.

Деталі

У перший день сторони обвинувачення і захисту намалювали абсолютно протилежні картини подій, які призвели до смерті Гатчінс, пише видання.

У разі визнання винним Болдвіну загрожує до 18 місяців тюремного ув'язнення.

У вступному слові захист представив Болдвіна як актора, який виконує свою роботу і довірився команді, якій було доручено забезпечити безпеку зброї.

Обвинувачі ж стверджували, що він грубо нехтував технікою безпеки на знімальному майданчику фільму з невеликим бюджетом і недосвідченим акторським складом.

Прокурор Ерлінда Джонсон заявила присяжним, що ця справа - "проста і прямолінійна".

За її словами, Болдвін на зйомках "грався з револьвером" і "порушив правила безпечного поводження з вогнепальною зброєю".

Однак команда захисту стверджувала, що на знімальному майданчику до вогнепальної зброї ставляться по-іншому, - у кожного члена команди є своя роль і обов'язки, зокрема й у питаннях безпеки та поводження з нею.

"Він просто діяв так, як це робили багато поколінь, і саме техніка безпеки підвела їх усіх, - сказав адвокат Болдвіна Алекс Спіро. - Алек Болдвін не скоїв жодного злочину".

Члени знімальної групи, відповідальні за безпеку, включно з піротехніком фільму Ханною Гутьєррес-Рід і Девідом Голлсом, помічником режисера і координатором з безпеки, не впоралися зі своєю роботою, стверджував він.

Голлс визнав себе винним у небезпечному поводженні з вогнепальною зброєю, а Гутьєррес-Рід на початку цього року визнали винною в ненавмисному вбивстві, її засудили до 18 місяців в'язниці.

Болдвін не визнає себе винним і стверджує, що не натискав на спусковий гачок револьвера перед пострілом, а тільки звів курок.

І, як зазначає видання, ключовим питанням під час судового розгляду стане твердження Болдвіна про те, що він не натискав на спусковий гачок, коли револьвер у його руках вистрілив.

Прокурори від самого початку поставили це твердження під сумнів і заявили, що ФБР проводила масштабні тести, і зброя "працювала абсолютно нормально, як і було задумано".

Авокати Болдвіна зазначили, що під час одного з випробувань агенти зламали деякі компоненти зброї, що не дало змоги використати її для подальшого аналізу в межах захисту.

Надалі на процесі, як очікується, виступлять кілька свідків, також присяжним покажуть аудіо- та відеозаписи зі знімального майданчика, зроблені, зокрема, у день убивства Галини Гатчінс.

Доповнення

42-річна Галина Гатчінс була застрелена з пістолета, який Болдвін використовував під час репетиції на зйомках вестерну "Іржа", що знімався в Нью-Мексико. Унаслідок інциденту був також поранений режисер Джоел Соуза.

Юлія Шрамко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Ціна біткоїна сьогодні впала до 57 тис. доларів

     • 20615 переглядiв