zaharbnyky-zavezly-na-tot-do-navchalnoho-roku-novu-propahandystsku-literaturu-tsns

Загарбники завезли на ТОТ до навчального року нову пропагандистську літературу - ЦНС

 • 37187 переглядiв

росія передала 1200 нових підручників з історії та банери з окупаційною символікою для шкіл Херсонської області. Це частина зусиль з нав'язування російської версії історії та зміни ідентичності українських дітей.

На тимчасово окупованих територіях України російські загарбники планують забезпечити школярів своїми підручниками для вивчення російської мови та "правильної" історії. Про це повідомляє Центр національного спротиву, пише УНН.

Деталі

Так, кабардино-балкарія передасть Херсонській області 1200 нових підручників. Зокрема, серед підручників є такі теми, як історія росії з 1914 по 1945 рік, "1945 рік – початок XXI століття" та "Всесвітня історія". Передадуть також банери з окупаційною символікою, щоб для оформлення шкільних приміщень.

У Спротиві наголошують, що це є частиною зусиль окупаційної адміністрації з нав’язування своєї версії історії та культури в українських школах, що перебувають під тимчасовою окупацією. Таким чином росіяни продовжують свідому політику зміни ідентифікації українських дітей, що підпадає під визначення геноциду.

Відтак окупанти намагаються вплинути на свідомість наймолодшого покоління, завозячи російські підручники і нав’язуючи свою версію історії. Вони прагнуть через освіту формувати у дітей спотворене уявлення про реальність і закріпити контроль над українським населенням через зміну свідомості майбутніх поколінь,

- йдеться у повідомленні.

Загарбники на окупованих територіях шукають курсантів на службу до своєї поліції - ЦНС30.07.24, 17:50

Популярні

Новини по темі