ukenru
zagorodnyuk-nazvav-umovi-rozvedennya-viysk-u-petrivskomu-i-zolotomu

Міністр оборони назвав умови розведення військ у Петрівському і Золотому

 • 14590 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Відповідно до укладених домовленостей, розведення сил і засобів у Петрівському і Золотому від лінії розмежування має здійснюватись після підтвердження відсутності порушень режиму припинення вогню на цих ділянках протягом не менше 7 днів. Про це повідомив міністр оборони України Андрій Загороднюк під час години запитань до уряду в парламенті, передає кореспондент УНН.

"Передумовою початку розведення сил і засобів від лінії розмежування має бути підтвердження (верифікація) СММ ОБСЄ відсутності порушень режиму припинення вогню на вказаних ділянках тривалістю не менше семи діб. Відсутність порушень режиму припинення вогню на ділянках розведення передбачає, в тому числі, відсутність обстрілів зі стрілецької зброї", - наголосив Загороднюк.

За його словами, відповідних домовленостей було досягнуто за результатами засідання тристоронньої контактної групи 1 жовтня 2019 року у Мінську. Крім того, сторони домовились, що розведення сил і засобів має здійснюватися при проведенні моніторингу СММ ОБСЄ, а також під контролем Спільного центру контролю та координації, синхронно і дзеркально з обох сторін та повинно бути завершено протягом трьох діб.

Нагадаємо, захист цивільного населення у зоні відведення військ буде забезпечуватись представниками Національної поліції та інших сил безпеки у взаємодії з військово-цивільними адміністраціями.

Українські Національні Новини

Політика