ukenru
zaginuv-britanskiy-dobrovolets-yakiy-voyuvav-proti-rf-na-donbasi-zmi

Загинув британський доброволець, який воював проти рф на Донбасі – ЗМІ

 • 157676 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. МЗС Великої Британії повідомило, що в Україні загинув їхній громадянин, і ще один зник безвісти. У ЗМІ припускають, що загиблий і зниклий були добровольцями, які воювали проти рф на Донбасі, інформує УНН з посиланням на Business Insider.

Деталі

Це перший випадок, коли Велика Британія підтвердила загибель свого громадянина під час війни росії проти України. МЗС не ідентифікувало жодного офіційно і не зазначило, за яких обставин громадяни опинилися на території України. Водночас речник міністерства заявив, що Велика Британія надає підтримку обом їхнім родинам, і додав, що влада "терміново шукає додаткову інформацію" про зниклого британця.

За даними низки ЗМІ, загиблий — колишній британський солдат Скотт Сіблі, який служив у Королівському логістичному корпусі та добровольцем воював за Україну. Видання BBC, посилаючись на неназвані дипломатичні джерела, припускає, що 36-річний Сіблі та зниклий чоловік, ймовірно, воювали на боці українських сил в Маріуполі або на Донбасі.

Зокрема, кілька дописів про Сіблі з’явилися у соцмережах Twitter і Facebook. Так, український журналіст Ілля Пономаренко опублікував допис на якому Сіблі одягнений у військову форму Збройних сил України, і подякував йому за службу.

Окрім того, на платформі збору коштів GoFundMe є допис, присвячений похорону Сіблі. У ньому зазначили, що британець загинув 23 квітня.

Раніше

CNN повідомило про загибель американця Віллі Кансела, який воював разом з українськими військовими проти росії.

Українські Національні Новини

Суспільство