ukenru
zaes-vtratyla-pidkliuchennia-do-yedynoi-rezervnoi-linii-elektroperedachi-cherez-zrostannia-viiskovoi-aktyvnosti-rf

ЗАЕС втратила підключення до єдиної резервної лінії електропередачі через зростання військової активності рф

 • 29657 переглядiв

Запорізька атомна електростанція України втратила зв'язок з єдиною резервною лінією електропередач на тлі посилення військової активності в регіоні, що створило серйозні ризики для ядерної безпеки.

Українська ЗАЕС втратила підключення до єдиної резервної лінії електропередачі на тлі збільшеної військової активності в районі. Про це повідомляє International Atomic Energy Agency, передає УНН.

Деталі

Українська Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС) опинилася в центрі уваги через втрату підключення до єдиної резервної лінії електропередачі, що залишилася. Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Гроссі, заявив про це, підкреслюючи ризики щодо ядерної безпеки.

За словами експертів МАГАТЕ, відключення єдиної лінії 330 кіловольт сталося о 10:06 ранку місцевого часу 4 квітня 2024 року, змушуючи електростанцію повністю залежати від єдиної лінії 750 кВ.

Ця ситуація ускладнює функціонування електростанції та створює серйозні загрози для її безпеки.

Причина відключення залишається невідомою, але це сталося в контексті звітів про збільшену військову активність у регіоні.

Експерти МАГАТЕ також зафіксували численні залпи артилерійського вогню та постріли ракет у районі електростанції.

Додамо

Генеральний директор Гроссі наголосив, що події останніх днів ще раз підкреслюють реальні небезпеки, пов'язані з війною та її впливом на інфраструктуру енергетичних об'єктів.

На ЗАЕС експерти МАГАТЕ щодня чують артилерійські вибухи – звіт29.03.24, 04:02 • [views_0]