ukenru
zabudovnik-cherez-osbb-rozproduye-spilnu-vlasnist-meshkantsiv-odeskoyi-bagatopoverkhivki

Забудовник через ОСББ розпродує спільну власність мешканців одеської багатоповерхівки

 • 22021 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Власники квартир одеського житлового комплексу "Граф" подали до суду на забудовника, який створив ОСББ з метою отримати одноосібний контроль над спільною власністю жителів багатоповерхівки та змусити їх оплачувати подвійні тарифи ЖКГ, передає УНН.

"Перед створенням ОСББ у нас були загальні збори, куди прийшов і забудовник Гердас Дубріцкас. Він заявив тоді нам, що якщо ми хочемо створити своє ОСББ і не оберемо до правління тих, кого назве, то він заблокує нам його створення. Тож коли ми пішли реєструвати, заручившись письмовими погодженнями 60% власників квартир, дізнались, що за нашою адресою вже створене ОСББ", - розповів власник квартири у житловому комплексі "Граф" Олександр Зоєт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ та Одеса очолили рейтинг корупції у будівельній галузі.

Жителі багатоповерхівки заявляють, що шляхом заниження реальної площі будинку з 12 тисяч квадратних метрів до 6 тисяч, забудовник у обхід закону отримав необхідну пропорційну частку площі житлового комплексу у власності для реєстрації ОСББ. Таким чином мешканці будинку втратили можливість розпоряджатись площею, яка перебуває у спільній власності, та самостійно обирати компанію-управителя для обслуговування ЖКГ. Тепер тарифи для них – вдвічі вищі, ніж середньостатистичні в Одесі.

"Будинок за документацією – восьмиповерховий і вже зданий в експлуатацію, а Гердас Дубріцкас продовжує добудовувати вже 15-й незаконний поверх у той момент, як у будинку вже живуть люди! Він боявся, що якщо ми створимо своє ОСББ, то встановимо охорону і не дамо його будівникам доступу до незаконних поверхів, які зводять прямо зараз над нашими головами, при тому, що міська влада нічого не робить, попри висновок Державної архітектурно-будівельної комісії про те, що добудовані поверхи – незаконні", – пояснює Зоєт.

Жителі будинку намагаються зараз у судовому порядку ліквідувати зареєстроване ОСББ і занепокоєні тим, що литовський забудовник розпродає квадратні метри спільної власності мешканців і підсобні приміщення господарського призначення.

"Ми хочемо донести до одеситів, що у цієї людини не можна нічого купувати. Це кричущий факт, що людина проживає не у своєму місті, не у своїй країні, але порушує закони України та нахабно заявляє нам, що ми будемо обирати правління ОСББ з тих, кого він хоче. Плює в обличчя людям. Не всі так активно протестують як я, наприклад, моя сусідка просто сидить і плаче", – розповів Зоєт.

Нагадаємо, на останній сесії Одеської міськради мер Геннадій Труханов встиг "подарувати" землю скандальному литовському забудовнику Гердасу Дубріцкасу.

Українські Національні Новини

Політика