zabudova-stolichnogo-parku-nivki-pidozri-otrimali-sche-dva-chinovniki

Забудова столичного парку "Нивки": підозри отримали ще два чиновники

 • 35517 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. У справі щодо забудови парку «Нивки» у Києві повідомлено про підозру ексначальнику відділу Департаменту земельних ресурсів КМДА та екскерівнику компанії, яка отримала вказану ділянку під забудову. Про це УНН повідомляє з посиланням на САП. 

Деталі

Як стало відомо УНН з власних джерел йдеться про ексначальника відділу Департаменту земельних ресурсів КМДА Дмитра Новаковського.

Цитата

«15 листопада 2023 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ у справі щодо забудови частини об’єкта природно-заповідного фонду загальнодержавного значення парку «Нивки» у м. Києві повідомили про підозру ще двом особам: колишньому начальнику відділу Департаменту земельних ресурсів КМДА та колишньому керівнику компанії, яка отримала вказану ділянку під забудову», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України.
Деталі.

Доповнення

Як вже раніше відзначалося, у межах досудового розслідування встановлено, що у листопаді 2019 року, перебуваючи на посаді директора Департаменту земельних ресурсів КМДА, особа отримала на розгляд проєкт землеустрою, відповідно до якого східна частина парку мала бути виключена з земель природно-заповідного фонду та передана в оренду приватній компанії під будівництво житлово-офісного комплексу.

«Попри те, що цей проєкт було відправлено на доопрацювання, посадовець, не вносячи належних змін, вдруге подав його на розгляд депутатів Київської міської ради, використавши при цьому отримані недостовірні відомості про неналежність ділянки до природно-заповідного фонду», - інформує САП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забудова столичного парку "Нивки": заступнику голови КМДА Оленичу повідомили про підозру

Зазначається, що всупереч тому, що ця інформація не відповідала дійсності, депутати все ж ухвалили рішення про передачу землі. Як наслідок, забудовник отримав частину парку площею 0,6 га, а громада столиці втратила право користуватись нею як об’єктом природно-заповідного фонду.

Окрім того, в САП зауважують, що на сьогодні постановою Північного апеляційного господарського суду незаконне рішення міськради скасовано, а договір оренди визнано недійсним. Крім того, завдяки втручанню правоохоронних органів було припинено незаконне будівництво на території земель природно-заповідного фонду.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Генсек НАТО Столтенберг закликав збільшити допомогу ЗСУ

     • 14181 переглядiв

    На Хмельниччині вибухи, працювала ППО

     • 20897 переглядiв

    Сумщина: армійці рф обстріляли п’ять громад у регіоні

     • 15547 переглядiв