zabezpechuvatime-stabilnist-energosistemi-v-irlandiyi-na-vipadok-pereboyiv-z-elektrikoyu-stvoryat-nadpotuzhniy-akumulyator

Забезпечуватиме стабільність енергосистеми: в Ірландії на випадок перебоїв з електрикою створять надпотужний акумулятор

 • 267317 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. В Ірландії розпочали будівництво великої батареї Shannonbridge B. Вона, як очікується, в разі перебоїв з електропостачанням забезпечуватиме стабільність енергосистеми в країні. Про це повідомляє УНН з посиланням на Westmeath Independent.

Деталі

Нова гібридна установка, розроблена ірландською компанією Lumcloon Energy та південнокорейською Hanwha Energy, вперше об'єднає акумуляторну батарею з синхронним конденсатором для забезпечення потреб енергосистеми.

Як зазначається, для акумулювання електроенергії використовуватиме відновлювані джерела енергії – вітру та сонця. Роботи розпочнуться біля селища Шеннонбрідж, де працюватиме близько 150 робітників.

Очікується, що після завершення робіт (орієнтовно у 2024 році) об’єкт обслуговуватиме 15 осіб. Вартість проекту – 130 мільйонів євро.

Така установка стабільності мережі забезпечить додатково 170 МВт-год гібридних потужностей у національній електромережі.

Доповнення

Прем'єр-міністр Ірландії Міхал Мартін раніше заявляв, що наразі уряд зосереджений на забезпеченні стабільності електропостачання як домогосподарствам, так і підприємствам.

"В останні місяці дуже реальні наслідки зміни клімату, аморальна війна росії проти України та колективна європейська відповідь продемонстрували необхідність термінового прогресу у відмові від викопного палива. Цей проект є прикладом інфраструктури, яка нам потрібна для сприяння декарбонізації електроенергетичного сектору і безпеки постачання в цей критичний час", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сінгапурі дослідники створили переносного робота, який допомагатиме людям утримувати рівновагу

Українські Національні Новини

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    Українські військові форсували Оскіл

     • 345526 переглядiв