ukenru
za-tizhden-virobniki-povinni-zabezpechiti-krayinu-dezinfikuyuchimi-zasobami-moz

За тиждень виробники повинні забезпечити країну дезінфікуючими засобами – МОЗ

 • 15430 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. За тиждень МОЗ має вирішити всі питання виробників антисептиків, щоб вони могли забезпечити країну якісними дезінфікуючими засобами. Про це під час брифінгу щодо ситуації з протидії поширенню коронавірусної інфекції сказав заступника міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко, передає кореспондент УНН.

"Сьогодні у нас відбулася зустріч з усіма вітчизняними виробниками дезінфікуючих засобів, де ми в них запитали про проблеми, про готовність забезпечити нашу країну антисептичними і дезінфікуючими розчинами, для того, щоб не було ніяких проблем і прогалин. Ми почули їхні проблеми і за тиждень, я думаю, всі питання будуть вирішені. Наші виробники готові і мають сировину, для того щоб забезпечити нас якісними дезінфікуючими засобами, антисептиками на спиртовій основі, тому проблем з наявністю і доступом до антисептичних засобів не повинно бути. Головне - щоб ми всі ними правильно користувались", - сказав Віктор Ляшко.

Він також нагадав, що для обробки рук потрібно нанести мінімум 2,5 мілілітри антисептика, і обробку потрібно проводити часто. Обробляти руки потрібно не менше 20-30 секунд.

Нагадаємо, в аптеках міста Чернівці, в якому зафіксовано перший офіційно підтверджений випадок COVID-19 в Україні, з’явилися захисні медичні маски.

Українські Національні Новини

Суспільство