ukenru
za-standartami-nato-nardepi-pidtrimali-zakonoproekt-pro-zminu-viyskovikh-zvan

За стандартами НАТО: нардепи підтримали законопроект про зміну військових звань

 • 33907 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Парламентарі ухвалили за основу і в цілому законопроект №2247 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо військових звань військовослужбовців. Відповідне рішення підтримав 291 народний депутат України, передає кореспондент УНН.

Так, проектом закону пропонується внести зміни до Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу" в частині встановлення нових назв військових звань вищого офіцерського складу, відповідно до військових звань, прийнятих у провідних країнах-членах НАТО.

Також передбачається внесення зміни до Статуту внутрішньої служби ЗСУ, Дисциплінарного статуту ЗСУ, Стройового статуту ЗСУ, Статуту гарнізонної та вартової служб ЗСУ та Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу" стосовно встановлення нових назв військових звань вищого офіцерського складу відповідно до військових звань, прийнятих у провідних країнах-членах НАТО.

Зазначимо, що в армії тепер будуть такі звання: полковники, капітани 1 рангу, бригадні генерали, коммодори, генерал-майори, контр-адмірали, генерал-лейтенанти, віце-адмірали.

Натомість звання "генерал-полковники, адмірали, генерали армії України" замінюються генералами та адміралами, а "генерал-полковник" – званням генерал-лейтенант.

Поміж тим, статут внутрішньої служби змінили в частині переліку військових звань ЗСУ. До звань у вищому офіцерському складі додано звання "бригадний генерал" і "генерал" (армійське звання).

У Військово-Морських силах звання бригадного генерала відповідатиме чину "командор-адмірала", також запровадженому даним законопроектом.

Нагадаємо, що ще взимку Рада ухвалила за основу законопроект про зміну військових звань.

Українські Національні Новини

Політика