ukenru
za-rik-v-ukrayini-vidbulos-ponad-6-tisyach-dtp-za-uchasti-avtobusiv-i-marshrutok

За рік в Україні відбулось понад 6 тисяч ДТП за участі автобусів і маршруток

 • 36667 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Протягом року в Україні відбулось понад 6 тисяч дорожньо-транспортних пригод (ДТП) за участі автобусів і маршрутних таксі. Про це повідомила прес-служба Національної поліції у відповіді на інформаційний запит кореспондента УНН.

"Станом на 16 січня 2019 року за участю автобусів зареєстровано 6342 ДТП, у яких 229 осіб загинуло та 2544 особи травмовано", - зазначили в прес-службі.

При цьому у відомстві уточнили, що найбільшу кількість ДТП за участі автобусів і маршрутних таксі зареєстрували в Києві, Одесі та Дніпрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маршрутка з пасажирами перекинулася на Донеччині

Також в поліції уточнили, що під автобусом, згідно із законодавством, мається на увазі транспортний засіб із кількістю місць для сидіння понад 9, включно із місцем водія, який за своєю конструкцією та обладнанням призначений для перевезення пасажирів та їх багажу із забезпеченням необхідного комфорту та безпеки.

Нагадаємо, 10 січня 2019 року на автодорозі біля села Половинки Миколаївської області сталася дорожньо-транспортна пригода за участі рейсового автобуса. У результаті травмовано восьмеро пасажирів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП