za-pokrivannya-zlochinu-u-dnipri-dbr-povidomilo-pro-pidozru-chotirom-pravookhorontsyam

За покривання злочину у Дніпрі: ДБР повідомило про підозру чотирьом правоохоронцям

 • 324536 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Державне бюро розслідувань поінформувало у п'ятницю, що повідомило про підозру чотирьом правоохоронцям, які за хабар вирішили приховати розбійний напад та викрадення у Дніпрі, пише УНН.

Цитата

"Працівники ДБР у тісній взаємодії із Національною поліцією повідомили про підозру чотирьом правоохоронцям, які вирішили за хабар приховати та не притягувати до відповідальності сімох осіб за вчинення розбійного нападу та викрадення громадян для отримання викупу", - ідеться у повідомленні бюро.

Деталі

Як вказали у ДБР, встановлено, що семеро осіб під виглядом військовослужбовців викрали у Дніпрі місцевих мешканців для отримання грошового викупу. Зловмисники вимагали у чоловіка та жінки кошти та цінні речі. "Але нападники були викриті та затримані правоохоронцями. Проте деякі керівники правоохоронців вирішили за неправомірну вигоду приховати цей злочин та не притягувати нападників до кримінальної відповідальності", - повідомили у ДБР.

Працівники ДБР, як зазначається, повідомили про підозру чотирьом правоохоронцям за статтями службового підроблення та приховування злочину (ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 396). Одного з них вже затримано. Йому також повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3. ст. 368 КК України).

Організатору розбійного нападу повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри та повідомлено про нову підозру у наданні неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3. ст. 369 КК України).

"Окрім того, під час документування злочинної діяльності слідство виявило, що деякі фігуранти вже прикривали таким чином злочини, зокрема вони брали участь у прикритті вбивства людини шляхом підробки висновків судово-медичного експерта про причини смерті", - повідомили в ДБР.

Нагадаємо

28 липня міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що в Дніпрі були обшуки у райвідділенні поліції, оголошували підозру чотирьом поліцейським, затримано керівника підрозділу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Пошта Молдови тимчасово призупинила відправлення до рф

     • 480373 переглядiв