ukenru
za-nevikonannya-movnoyi-kvoti-radiostantsiyi-oshtrafuvali-na-ponad-1-mln-griven

За невиконання мовної квоти радіостанції оштрафували на понад 1 млн гривень

 • 14781 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Національна рада з питань телебачення і радіомовлення за невиконання закону про 30% квоту української мови та музики в ефірі радіостанцій за весь період дії мовних квот наклала штрафів у сумі понад 1 373 тис. грн. Про це під час прес-конференції в Києві заявив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський, передає кореспондент УНН.

"За це півріччя загалом ми призначили штрафи трьом радіостанціям на загальну суму 371 451 грн. Усього за весь період дії мовних квот на радіо ми призначили штрафів на суму понад 1 373 408 грн", - сказав він.

Загалом від початку дії мовних квот на радіо було призначено 20 штрафів.

Крім того, цього року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення за невиконання закону про мовні квоти в ефірі радіостанцій, наклала штрафів у сумі понад 327 тис. грн на лише одну станцію.

За словами Костинського, всі порушення, з якими стикалась Нацрада, не були умисними – вони стосувались технічних помилок.

Як повідомляв УНН, минулого року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення за невиконання закону про 25% квоту української мови та музики в ефірі радіостанцій наклала штрафів у сумі 634 тис. грн за перше півріччя.

Нагадаємо, порівняно з першою половиною 2017 року обсяг пісень українською мовою загалом в ефірі всіх радіостанцій зріс на 5 відсоткових пунктів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП