ukenru
za-dva-misyatsi-kilkist-pomerlikh-vid-covid-19-v-ssha-podvoyitsya-doslidzhennya

За два місяці кількість померлих від COVID-19 в США подвоїться - дослідження

 • 11924 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Вчені Імперського коледжу в Лондоні дослідили, що зважаючи на швидкість поширення COVID-19 в Сполучених Штатах Америки та скасування в країні карантинних заходів можуть призвести до зростання смертності у два рази за два місяці. Такі результати дослідження були опубліковані на сторінці коледжу, передає УНН.

“Епідемія коронавірусу ще далеко не закінчилася в США, заразились лише 4% американців… Підвищення мобільності в США через скасування карантинних заходів може призвести до сплеску коронавірусних інфекцій та смертей”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що під час спалаху в США в 24 штатах швидкість поширення коронавірусу була вище середнього, і досі 24 штати мають критичну швидкість поширення хвороби. Поширення хвороби визначалось у вигляді коефіцієнту на основі кількості хворих на загальну кількість населення в штаті, а також смертності. Лише 15,7% штатів мають коефіцієнт, який необхідний для зупинення поширення хвороби.

“Отримані результати підкреслюють необхідність вжиття додаткових заходів під час зменшення карантинних обмежень… Збільшення мобільності після послаблення правил та норм соціального дистанціювання призведе до значного збільшення випадків у всіх штатах і може призвести до подвоєння смерті від COVID-19 протягом наступних двох місяців”, - повідомляється у результатах дослідження.

Зазначається, що в США штати мають значну різницю у захворюваності - так у Нью-Йорку захворіло 16,6% населення міста, а у Монтані 0,2%.

"Поточні оцінки нашої моделі США свідчать про те, що епідемія, на жаль, ще не знаходиться під контролем у багатьох штатах. Це говорить про те, що необхідне втручання, якщо мобільність у цих штатах почне зростати на тлі послаблення самоізоляції”, - сказала доктор Джульєтта Унвін.

Вчені зазначили, що дане дослідження не є прогнозом.

Нагадаємо, у світі від коронавірусу одужали майже два мільйони осіб.

Українські Національні Новини

Суспільство