z-pochatku-vtorgnennya-rf-dsns-zneshkodili-ponad-416-tisyach-vibukhonebezpechnikh-predmetiv-khorunzhiy

З початку вторгнення рф ДСНС знешкодили понад 416 тисяч вибухонебезпечних предметів - Хорунжий

 • 281827 переглядiв

КИЇВ. 1 серпня. УНН. З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну піротехніки ДСНС знешкодили понад 416 тисяч вибухонебезпечних предметів, а також понад три тисячі авіабомб. Про це на брифінгу повідомив речник ДСНС України Олександр Хорунжий, передає УНН.

Цитата

"З початку війни ми маємо колосальні цифри з вилучення боєприпасів. У нас всього з 24 лютого, за статистикою, здійснено понад 64 тисячі залучень піротехнічних підрозділів, вилучено і знешкоджено 416 660 одиниць вибухонебезпечних предметів. І це на тих територіях, які деокуповані", - зазначив Хорунжий.

Деталі

Речник поінформував, що піротехніки також вилучили 3 062 одиниці авіабомб. ДСНС відокремлює цей тип боєприпасу, оскільки він є "великим" та "дуже небезпечним", пояснив він. Протягом минулої доби, 31 липня, розповів Хорунжий, піротехнічними підрозділами здійснено 139 залучень; виявлено, вилучено і знешкоджено 309 одиниць вибухонебезпечних предметів, у тому числі дві авіабомби. 

За словами речника, з початку вторгнення ДСНС обстежили територію площею 91 889 га, з них 132 га очистили за допомогою машин механізованого розмінування.

"Ми їх потребуємо зараз, і чим більше деокуповуємо територій, тим більше така потреба буде виникати. В ДСНС наразі працює 13 таких машин, найбільша їх кількість у Харківській та Херсонській області. Це дві області, які найбільше заміновані ворогом", - сказав Хорунжий.

Він підкреслив, що основними районами розмінування є Донецька, Миколаївська, Харківська і Херсонська області. Загалом підготовлено близько тисячі піротехніків, до кінця року планується збільшити їх кількість до 15000. Хорунжий наголосив, що піротехніки також мають бути забезпечені ще відповідним обладнанням та технікою, зокрема машинами механізованого розмінування, броньованими машинами для перевезення особового складу та боєприпасів, певною частиною обладнання.

Нагадаємо

Т.в.о. директора департаменту планування застосування Головного управління Нацгвардії України полковник Микола Уршалович повідомив, що групи розмінування Національної гвардії в Херсонській та Сумській областях за минулий тиждень обстежили близько 370 га сільськогосподарських земель. Роботи тривають ще в трьох областях.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі