ukenru
z-okupovanikh-teritoriy-povernuli-dvokh-pidlitkiv-studentiv-koledzhu-u-mariupoli-vereschuk

З окупованих територій повернули двох підлітків-студентів коледжу у Маріуполі - Верещук

 • 187071 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. 7 червня з тимчасово захоплених територій повернули двох підлітків - Івана Матковського та Максима Бойка. Хлопці навчаються в Маріупольському будівельному коледжі. Про це повідомляє УНН з посиланням на допис віце-прем'єр-міністр-міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук.

Цитата

"Вчора повернули з тимчасово окупованих територій двох підлітків: Івана Матковського та Максима Бойка. Обидва є студентами Маріупольського будівельного коледжу. Трішки втомлені, але зараз вони в безпеці", - ідеться в повідомленні.

Деталі

Верещук подякувала опікуну хлопців Антону Білаю за наполегливість у визволенні хлопців, а також Міжнародному Комітету Червоного Хреста та благодійному фонду "СОС Дитячі Містечка".

Нагадаємо 

Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні наголосив, що окупанти депортують людей до росії. Загалом зараз вивезено понад 200 тисяч українських дітей. 

У росії планують спростити процедуру надання громадянства українським дітям-сиротам і недієздатним особам. Згідно з указом, діти-сироти, діти, які залишилися без піклування батьків, а також недієздатні особи, які мають громадянство України, у спрощеному порядку можуть отримати громадянство рф.

Українські Національні Новини

Суспільство