ukenru
z-momentu-ogoloshennya-putinim-mobilizatsiyi-rosiyu-zalishilo-ponad-200-000-osib

З моменту оголошення путіним мобілізації росію залишило понад 200 000 осіб

 • 197557 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. За сукупними даними різних країн, понад 200 000 людей прибули з росії до Грузії, Казахстану та ЄС з того часу, як путін 21 вересня оголосив про негайну "часткову мобілізацію" російських громадян. Про це УНН інформує з посиланням на CNN.

Деталі

Близько 100 000 росіян перетнули кордон Казахстану за останній тиждень, заявив у середу заступник міністра внутрішніх справ Марат Кожеєв, повідомляє державне інформаційне агентство "Казінформ".

Згідно з опублікованими у вівторок даними МВС Грузії, з 21 по 26 вересня грузино-російський кордон перетнули не менше 53 136 осіб.

За даними Європейського агентства прикордонної та берегової охорони Frontex, за останній тиждень (19-25 вересня) до Європейського Союзу в'їхало майже 66 000 громадян росії, що більш ніж на 30% більше, ніж минулого тижня.

У цю інформацію не включені дані з Монголії та Вірменії, куди останніми днями також їздили громадяни росії.

Доповнення

Оголошення росією про мобілізацію для участі у війні в Україні викликало протести та втечу російських громадян із країни, оскільки кремль посилив покарання за ухилення від військової служби.

Міністерство оборони Великої Британії заявило у четвер, що кількість росіян, які біжать із країни, щоб уникнути призову, "ймовірно, перевищує" кількість військ, які вторглися в Україну в лютому.

Тим часом офіційний представник кремля дмитро пєсков заявив у вівторок, що йому невідома кількість людей, які залишили країну з моменту оголошення мобілізації.

Незалежне російське видання "Нова газета Європа" у вівторок із посиланням на джерело в адміністрації президента росії повідомило, що за даними фсб з моменту оголошення мобілізації 21 вересня з росії втекло 261 000 осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу