z-2024-roku-venetsiia-stiahuvatyme-z-odnodennykh-turystiv-zbir-u-rozmiri-euro5-u-pikovi-hodyny-vykhidnykh

З 2024 року Венеція стягуватиме з одноденних туристів збір у розмірі €5 у пікові години вихідних

 • 25565 переглядiв

Починаючи з 2024 року, Венеція стягуватиме з одноденних туристів 5 євро у години пік на вихідних, щоб зменшити переповненість і сприяти більш тривалому перебуванню. Платитимуть лише відвідувачі старше 14 років за суботні одноденні поїздки з 8:30 до 16:00.

З 2024 року влада Венеції вирішила запровадити нову практику стягування щоденної плати у розмірі 5 євро від одноденних туристів, які відвідуватимуть місто у пікові години на вихідних. Про це повідомили у муніципалітеті Венеції, передає УНН.

Деталі

Головна мета цього заходу - зменшити натовпи, залучити туристів до триваліших візитів і покращити якість життя для місцевих мешканців.

Зокрема — мер міста, Луїджі Бруньяро, зазначив, що цей збір не є новим туристичним податком або спробою збільшити доходи міста.

За його словами, це перший експеримент такого роду в регулюванні натовпів туристів в одному з найвідвідуваніших місць світу.

Введення плати, на думку Бруньяро, стимулюватиме гостей уникати періодів масових скупчень і відвідувати місто в інші дні.

Це не революція, а перший крок на шляху, який регулює доступ щоденних відвідувачів. Експеримент, який має на меті покращити умови для життя в місті, тих, хто там живе, і тих, хто працює.

 сказав мер Бруньяро

Ця плата стягуватиметься з туристів, які досягли віку 14 років, лише за одноденні поїздки у пікові години (з 8:30 до 16:00) вихідних днів.

Таким чином, відвідувачі, які прибуватимуть до Венеції увечері або на концерт, будуть звільнені від сплати. Загалом, планується збирати цю плату протягом 29 "платних" днів, з 25 квітня до середини липня.

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Ціни на номерні знаки: усе, що необхідно знати — МВС

     • 32816 переглядiв