z-2024-roku-ukrainski-piloty-trenuvatymutsia-na-vynyshchuvachakh-u-frantsii

З 2024 року українські пілоти тренуватимуться на винищувачах у Франції

 • 27113 переглядiв

З наступного року українські військові пілоти почнуть проходити навчання у Франції для опанування західних винищувачів. Про це з посиланням на заяву Міноборони Франції, передає УНН.

Деталі 

Зазначається, що у травні 2023 року французький президент Еммануель Макрон запропонував Україні можливість готувати пілотів-винищувачів разом із кількома європейськими партнерами.

Україна отримає 8 мільярдів євро та літаки F-16 від Данії 13.12.23, 16:01

Перші пілоти прибудуть на початку 2024 року. Після початкової підготовки у Франції вони продовжать навчання на винищувачах на курсах, організованих нашими партнерами

- йдеться в заяві Міноборони Франції.

Імовірно, йдеться про навчання на винищувачах F-16, які коаліція на чолі з Данією та Нідерландами організовує в Європі. Проте французька сторона цього не уточнює.

Доповнення

У відомстві також додали, що кількість українських військовослужбовців, які пройшли підготовку у Франції, до кінця 2023 року становитиме 8 тис. Програма підготовки українських військових у 2024 році розширюватиметься.

Навчання планується продовжити у 2024 році та розширити на інші галузі (військово-морську та повітряну)

- додали у Міноборони Франції.

Щомісяця у рамках місії ЄС у Франції проходять навчання 200 українських солдатів.

Нагадаємо

При Міноборони України створили спеціальну структуру, що займатиметься всебічним забезпеченням процесу безперервної інтеграції літака F-16 у загальну систему Сил оборони України.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі