ukenru
yikh-usikh-treba-vityagnuti-sogodni-ukrayina-vimagaye-vid-rf-gumanitarniy-koridor-z-azovstali

"Їх усіх треба витягнути сьогодні": Україна вимагає від рф гуманітарний коридор з "Азовсталі"

 • 191706 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Україна вимагає від рф терміновий гуманітарний коридор з заводу "Азовсталь" у Маріуполі, де, за оцінками, перебуває близько тисячі цивільних та українські захисники, серед яких близько 500 поранених. Заклик опублікувала у Telegram віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, пише УНН.

Цитата

"Азовсталь! Вимагаємо від росіян терміновий гуманітарний коридор з маріупольського комбінату "Азовсталь"! Там зараз знаходяться близько 1000 цивільних та 500 поранених військових. Їх усіх треба витягнути з Азовсталі сьогодні!" - написала Верщук.

Віце-прем'єр закликала світових лідерів і міжнародну спільноту сфокусувати зараз свої зусилля саме на "Азовсталі". "Зараз це ключова точка та ключовий момент для гуманітарних зусиль!!!" - зазначила вона.

Доповнення

Російські окупанти до цього завдавали ударів по "Азовсталі" надважкими авіабомбами. 19 квітня заступник командира полку "Азов" Святослав "Калина" Паламар повідомив, що завод "Азовсталь" в Маріуполі практично повністю розбомблений та знищений, і що бійці витягують людей з-під завалів.

Російські пропагандисти цинічно відкидали неодноразові заяви української сторони про те, що на "Азовсталі" ховаються цивільні, окупанти при цьому оголошували про нібито "зелений коридор" звідти, який згодом, як повідомив радник мера міста Петро Андрющенко, самі обстріляли.

Захисники Маріуполя сподіваються на деблокаду міста, або організацію евакуації через третю сторону. Зі слів "Калини", захисники Маріуполя готові евакуюватись за підтримки третьої сторони з міста зі своєю стрілецькою зброєю.

Українські Національні Новини

Політика