ukenru
yevrosoyuz-rozkritikuvav-vibori-u-bilorusi

Євросоюз розкритикував вибори у Білорусі

 • 9720 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. У Євросоюзі вважають нещодавні білоруські вибори "втраченою можливістю", яка заважає Мінську  провести вибори за міжнародними стандартами. Про це повідомляє пресслужба Європейської служби зовнішніх справ, інформує УНН.

"Парламентські вибори в Республіці Білорусь проходили в загальній спокійній атмосфері. Тим не менш, це була втрачена можливість для проведення всеохоплюючих виборів, які відповідали б міжнародним стандартам", - йдеться у повідомленні.

Також у службі відмітили, що попередня оцінка Міжнародної місії спостерігачів зазначає про загальну зневагу до основних свобод щодо зібрань, об'єднань та волевиявлення. Крім того, спостерігачі ОБСЄ та Бюро з демократичних інститутів і прав людини зазначають, що також перешкоджалося проведення передвиборчої агітації, що прямо впливало на політичну конкуренцію в Білорусі.

У повідомленні також зазначається, що пропоновані білоруській владі рекомендації з боку Венеціанської комісії, ОБСЄ, Ради Європи та Бюро з демократичних інститутів і прав людини залишаються поза увагою Мінська. Євросоюз наголосив на проведенні виборчої реформи, яка має покращити позиції Білорусі в розвитку демократії перед президентськими виборами 2020 року.

"Це також буде ключем для досягнення повного потенціалу відносин між ЄС та Білорусі, спираючись на позитивну співпрацю останніх трьох років. Європейський Союз зобов’язаний підтримувати стабільне, демократичне, суверенне та процвітаюче майбутнє країни на благо народу Білорусі, і буде продовжувати свою роботу з цією метою, завжди пам'ятаючи про це", - підкреслили у пресслужбі.

Як повідомлялося раніше, у Білорусі завершились парламентські вибори. Спостерігачі фіксують сотні порушень на тлі високої явки.

Українські Національні Новини

Новини Світу