yevrosoyuz-ne-viznaye-pasporti-rf-vidani-v-okkupovanikh-khersonskiy-ta-zaporizkiy-oblastyakh

Євросоюз не визнає паспорти рф, видані в оккупованих Херсонській та Запорізькій областях

 • 144875 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. У Європейському союзі засуджують укази російського диктатора володимира путіна про видачу російських паспортів жителям Запорізької та Херсонської областей. Про це сказано у заяві Високого представника ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозепа Борреля, опублікованій у п'ятницю, пише УНН.

Цитата

«Європейський Союз рішуче засуджує укази президента росії від 25 травня та 30 травня, що спрощують процес надання російського громадянства та видачі російських паспортів українським громадянам Херсонської та Запорізької областей, які тимчасово перебувають під військовим контролем російських окупаційних військ, а також українців без батьківського піклування та недієздатним особам з Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. Європейський Союз не визнає ці паспорти, видані в рамках агресивної війни росії проти України», - сказано у заяві.

Деталі

Боррель підкреслив, що Європейський Союз рішуче засуджує будь-які спроби росії замінити демократично обрані та законні українські адміністрації.

ЄС також засуджує спроби запровадити російський рубль як валюту на тимчасово окупованих територіях, а також спроби нав'язати російські навчальні програми та матеріали, і змінити мову навчання у школах у Херсонській та Запорізькій областях.

«Будь-які спроби змінити статус частин української території є явним порушенням міжнародного права, Статуту ООН та Конституції України, вони ще більше підривають суверенітет та територіальну цілісність України та не будуть визнані Європейським Союзом. росія, її політичне керівництво та всі ті, хто причетний до порушень міжнародного права та міжнародного гуманітарного права, будуть притягнуті до відповідальності за ці незаконні дії», - підкреслив глава європейської дипломатії.

Раніше

25 травня путін підписав указ, який передбачає спрощений порядок видачі російського громадянства мешканцям Запорізької та Херсонської областей України.

30 травня російський диктатор підписав указ, що спрощує процедуру надання громадянства росії українським дітям-сиротам та недієздатним особам.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У "лнр" та "днр" блокують доступ до месенджера Viber

     • 115533 переглядiв