yevrosoyuz-gotuye-sanktsiyi-proti-organizatoriv-perevorotu-v-nigeri-reuters

Євросоюз готує санкції проти організаторів перевороту в Нігері - Reuters

 • 278250 переглядiв

КИЇВ. 9 серпня. УНН. Країни Європейського Союзу почали закладати основу для введення перших санкцій проти членів хунти, яка захопила владу в Нігері. Про це виданню Reuters повідомили джерела, пише УНН. 

Деталі

Нові військові лідери Нігеру поки що відкидають міжнародні дипломатичні зусилля щодо посередництва. Водночас сусідні країни, які підтримали збройне захоплення влади, закликали ООН запобігти військовому втручанню, якому загрожують інші західноафриканські держави.

Представник ЄС, який бере участь у роботі з санкцій, і дипломат ЄС розповіли журналістам, що блок почав обговорювати критерії для каральних заходів. За словами чиновника, це включатиме "підрив демократії" в Нігері та, ймовірно, буде узгоджено найближчим часом.

"Наступним кроком будуть санкції проти окремих членів хунти, яких вважають відповідальними", - сказав дипломат Євросоюзу.

Посадовці обговорювали це питання в середу, 9 серпня розповіли чиновник та інший дипломат ЄС.

Доповнення

У кінці липня цього року у Нігері відбувся державний переворот. Військові скинули президента країни Мохамеда Базума і заявили, що поклали край владі через погіршення ситуації з безпекою в африканській країні.

31 липня країни Західної Африки дали лідерам державного перевороту в Нігері один тиждень, щоб відновити на посаді демократично обраного президента. Якщо вимоги не будуть виконані, вони застерегли, що застосують силу. У неділю, 6 серпня Нігер закрив свій повітряний простір до подальшого повідомлення, пославшись на загрозу військового втручання із боку західноафриканського регіонального блоку.

Президент Нігеру Мохамед Базум, після проведення хунтою державного перевороту, закликав США та міжнародну спільноту допомогти відновити конституційний порядок у країні.

Нагадаємо

Заступниця державного секретаря Сполучених Штатів з політичних питань Вікторія Нуланд провела переговори з заколотниками у Нігері, куди вона прилітала 7 серпня. Вона нагадала їм, що ситуація з безпекою і правами людини погіршується, коли бійці пвк "вагнер" входить у країну.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі