ukenru
yevropeyski-sportivni-posadovtsi-rozkritikuvali-yevropeyski-igri-za-nizkiy-riven

Європейські спортивні посадовці розкритикували ЄІ-2019 за низький рівень

 • 9064 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. Рівень Європейських ігор (ЄІ), які завершуються в Мінську в неділю, 30 червня, як і раніше викликає питання. Таку думку висловила керівниця німецької делегації на ЄІ Вуха Шмітц. Про це повідомляє УНН із посиланням на DW.

"Прагнути до того, щоб тут (на Європейських іграх - ред) брали участь атлети першого ряду. Зараз Ігри ще не мають особливого значення", - заявила Шмітц. Однак, за її словами, для затвердження нового формату змагань "просто потрібен час". Шмітц вважає, що представникам спортивних федерацій варто сісти за стіл переговорів, щоб домогтися "вирівнювання" рівня Ігор.

Видання зазначає, що спортивний інтерес є далеко не у всіх учасників ЄІ. "Якщо спортсмени, які беруть участь в змаганнях з настільного тенісу, оскаржували пряму путівку в олімпійський турнір, каноїсти і дзюдоїсти розігрували медалі чемпіонату Європи, то легкоатлети проводили змагання на низькому рівні "С" (третьому за значимістю) і в незвичному форматі. Таким чином, відмінності в важливості змагань в окремих видах спорту на ЄІ виявляються занадто великими. На перших Європейських іграх, які відбулися в 2015 році в Баку, спостерігалися ці ж проблеми", - зазначає спортивне агентство SID.

"Якщо розвиватися в правильному напрямку, можна уявити, що формат (Європейських ігор - ред) може в довгостроковій перспективі перетворитися на важливу кваліфікацію для Олімпійських ігор", - заявила Вуха Шмітц. У той же час спортивна чиновниця розуміє, що це "дійсно складно".

Нагадаємо, раніше УНН повідомляв, що українська збірна посіла третє місце на Європейських іграх.

Українські Національні Новини

Новини Світу