ukenru
yevroparlament-vidmovliaietsia-vypuskaty-biudzhet-rady-yes-do-ukhvalennia-rishennia-pro-patriot-dlia-ukrainy-yevrodeputat

Європарламент відмовляється "випускати" бюджет Ради ЄС до ухвалення рішення про Patriot для України - євродепутат

 • 24073 переглядiв

Європарламент відмовляється "випускати" бюджет Ради ЄС, поки не буде ухвалення рішення про надання Україні додаткових комплексів протиракетної оборони Patriot.

Депутат Європейського парламенту Гі Вергофстадт повідомив у четвер, що Європарламент відмовляється випускати бюджет Ради ЄС, поки не ухвалять рішення про підтримку України додатковими системами Patriot, пише УНН.

Парламент відмовляється випускати бюджет Ради ЄС, поки Єврорада не ухвалить рішення підтримати Україну додатковими протиракетними системами Patriot

- написав Вергофстадт у X.

Його пропозицію під час засідання Європарламенту зустріли оплесками.

Після голосування євродепутатів за пропозицію головуючий висловився щодо кількості голосів: "Думаю, що це більше, ніж потрібно".

Як зазначає Ansa, запит, схвалений 515 голосами "за" при 62 "проти" та 20 тих, хто "утрималися", був поданий Вергофстадтом перед початком процедур голосування за текстом "Discharge 2022: загальний бюджет ЄС", був схвалений значною більшістю.

Довідково

Остаточне затвердження виконання бюджету на конкретний рік, що також називається "discharge", завершує фінансовий рік.

11.04.24, 11:56 • [views_0]