ukenru
yevropa-vidnovlyuye-zakupivlyu-nafti-v-oae-dlya-zamini-rosiyskoyi-reuters

Європа відновлює закупівлю нафти в ОАЕ для заміни російської - Reuters

 • 130265 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Відвантажувальний підрозділ французької TotalEnergies попередньо зафрахтував танкер для відвантаження нафти з Абу-Дабі на початку травня до Європи. Це перше таке відвантаження за два роки, згідно з даними трейдерів та звітом про доставку, оприлюдненим у понеділок, повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Як вказано, CSSSA, судноплавний підрозділ TotalEnergies, зафрахтувала танкер SUezmax Moscow Spirit для відвантаження 1 млн барелів нафти Murban з порту Джебель-Данна в Об'єднаних Арабських Еміратах для Великої Британії 1-3 травня, йдеться у звіті.

За даними Refinitiv Eikon, нафту Das з Абу-Дабі востаннє відвантажували для Італії у травні 2020 року.

Ця можливість для близькосхідної нафти, що прямує до Європи, відкрилося після того, як європейські покупці відмовилися від російської нафти після вторгнення росії в Україну.

"Очікується, що найближчими місяцями до Європи буде відправлено більше партій нафти з Абу-Дабі — Murban, Das та Upper Zakum, щоб компенсувати нестачу російської нафти, на тлі того, як Європейський Союз готує нові санкції щодо імпорту російської нафти, кажуть трейдери, що можливо, призведе до перенаправлення деяких поставок, запланованих до Азії", - відзначає агентство.

За словами одного з трейдерів, глобальний торговий потік "перебудовується", щоб відображати зміни щодо постачання російської нафти.

Доповнення

росія є найбільшим постачальником нафти в Європу, забезпечуючи 26% нафти, що імпортується, в 2020 році.

Українські Національні Новини

Економіка