ukenru
yevrokomisiya-ochikuye-na-pochatok-gazovikh-peregovoriv-mizh-ukrayinoyu-yes-ta-rf

Єврокомісія очікує на початок газових переговорів між Україною, ЄС та РФ

 • 7450 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. У Європейській комісії очікують на початок тристоронніх газових перемовин у форматі Україна-ЄС-РФ. Про це сьогодні сказав член Європейської комісії, керівник напрямку "Енергетика та навколишнє середовище" Торстен Воллерт під час панельної дискусії "Три складові енергобезпеки України: реформи, інвестиції, євроінтеграція", передає кореспондент УНН.

"Європейська комісія зараз чекає на початок тристоронніх переговорів про майбутнє у газовому секторі України. Зрозуміло, що все це відбувається у дуже політизованому контексті і вкрай непросто. Але всі в Україні принаймні знають, чого вони хочуть і готові працювати над відповідними пропозиціями", - зазначив він.

Нагадаємо, Україна та Євросоюз домовилися розпочати тристоронні - за участю Російської Федерації - переговори щодо транзиту газу до європейських споживачів.

"Нафтогаз" підтримує пропозицію проведення перемовин у форматі Україна-ЄС-РФ, але наполіг на участі у них "Газпрому".

Раніше віце-президент Єврокомісії Марош Шефчовіч повідомив, що звернувся до Росії і України з проханням відновити переговори з ЄС з приводу їхньої газової суперечки і продовження транзиту газу через Україну до Європи після закінчення терміну їхнього контракту в 2019 році.

Українські Національні Новини

Економіка