ukenru
yevrokomisar-putin-ne-prosto-khoche-znischiti-ukrayinu-vin-khoche-zruynuvati-moldovu-ta-yes

Єврокомісар: путін не просто хоче знищити Україну, він хоче зруйнувати Молдову та ЄС

 • 714658 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Президент рф володимир путін не просто хоче знищити Україну, українців та українську культуру, він також прагне "зруйнувати, дестабілізувати, розділити Європейський Союз і, звісно ж, Молдову", заявила єврокомісар з питань внутрішніх справ Ілва Йоганссон на пресконференції з головою МВС Молдови Анною Ревенко, повідомляє DW, пише УНН.

Цитата

"путін не тільки хоче знищити Україну як країну, знищити українців як людей, як культуру. Він також прагне зруйнувати, дестабілізувати, розділити Євросоюз і, звичайно ж, Молдову. Саме тому ми боремося за підтримку України і твердо виступаємо проти путіна", - заявила Йоганссон.

"Ми не дамо путіну перемогти, - сказала Йоганссон. - Саме тому ми боремося за підтримку України і твердо виступаємо проти путіна, і саме тому наша співпраця (з Молдовою - ред.) у сфері безпеки така важлива".

Деталі

Вона підкреслила, що Молдова відіграє ключову роль у забезпеченні внутрішньої безпеки Європи.

Молдова щодня відчуває на собі прояви гібридної війни, сказала Анна Ревенко. "Ми бачимо, як москва, групи інтересів і олігархи-втікачі об'єднують усі свої зусилля і ресурси для підвищення рівня дестабілізації до такої міри, щоб змінити демократичний курс у Молдові", - повідомила вона.

Міністр констатувала, що ці загрози можливо усунути тільки спільно з ЄС і закликала підвищити ефективність боротьби з ними. За її словами, зараз завдання - розробити короткострокові та середньострокові стратегії реагування.

Доповнення

У 2023 році Брюссель, як повідомляється, має намір посилити співпрацю з Кишиневом у сфері безпеки з акцентом на гібридні загрози та управління кризами в Молдові.

Українські Національні Новини

Новини Світу