ukenru
yevro-2020-seriya-penalti-dopomogla-viznachiti-pershogo-finalista-turniru

Євро-2020: серія пенальті допомогла визначити першого фіналіста турніру

 • 23460 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Збірні Італії та Іспанії провели очний поєдинок в півфіналі Євро-2020, який пройшов на стадіоні "Вемблі" у Лондоні, передає кореспондент УНН.

Деталі

Іспанці домінували на полі у володінні м'ячем, але у першому таймі не змогли відкрити рахунок. А першими цифри на табло на "Вемблі" змінила "скуадра адзурра" на 60-й хвилині. Результативну швидку атаку розпочав кіпер Доннарумма, який знайшов партнера вкиданням м'яча з рук, і через кілька передач від партнерів, Федеріко Кьєза пробив у дальній кут воріт.

За десять хвилин до кінця основного часу рахунок був зрівняний – Альваро Мората обігрався у пас із Ольмо та без перешкод увігнав ігровий снаряд у сітку воріт опонентів (1:1).

Долю путівки до фіналу вирішувала післяматчева серія пенальті. Голкіпер іспанців Унай Сімон здійснив сейв вже при першому ударі італійців, а саме від Локателлі. У відповідь Дані Ольмо запустив ігровий снаряд вище поперечини.

Вирішальним моментом було виконання 11-метрового від Альваро Морати – Доннарумма вгадав політ м'яча та без перешкод відбив його. Як наслідок 4:2 в серії пенальті за підопічними Роберто Манчіні.

Примітно, що іспанці вже тертій поспіль поєдинок турніру пройшли із двома екстра-таймами.

Доповнення

У фіналі Італія зіграє із переможцем у парі Англія – Данія. Вирішальна битва турніру пройде 11 липня на "Вемблі".

Українські Національні Новини

Спорт