yevlash-rozpoviv-skilky-potribno-system-patriot-aby-zakhystyty-mista-vid-atak-rf

Євлаш розповів скільки потрібно систем Patriot, аби захистити міста від атак рф

 • 21893 переглядiв

Україна потребує щонайменше 25 зенітно-ракетних комплексів Patriot для захисту своїх міст від атак російського ворога, заявив речник Повітряних сил Збройних сил України.

Україні потрібно щонайменше 25 систем Patriot, аби захистити міста від ворожих атак. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш під час брифінгу в Media Center Ukraine, передає УНН.

 Верховний Головнокомандувач України вже заявляв про 25 систем ППО типу Patriot, які б могли наразі убезпечити наші міста від атак ворога. Звичайно, що нам необхідно і багато інших засобів, які могли б прикривати  також повітряний простір і безпосередньо на лінії зіткнення, там де тримають оборону наші піхотинці

– зазначив Євлаш.

Зокрема, він зауважив і на необхідності переносних зенітно–ракетних комплексів, які використовуються безпосередньо мобільними вогневими групами.

 "Звісно, що це невичерпний перелік. Нам потрібні і переносні зенітно-ракетні комплекси, які ефективно застосовуються мобільними вогневими групами. Ми вже бачили, як можуть збиватися керовані та крилаті ракети за допомогою вмілого користування ПЗРК нашими військовослужбовцями Сил оборони України", – додав він.

Доповнення

Під час масованої атаки рф у ніч на 11 квітня у небі над Україною знищено 57 повітряних цілей - 18 ракет та 39 ударних дронів типу Shahed - із 82 запущених російськими військами.

 Нагадаємо

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін раніше розповів про особливості ракет Х-59, дві з яких сьогодні були збиті в небі над Україною під час нічного удару.

"Ракети типу Х-59 Овод — це радянські дозвукові ракети, створені у 1970-х роках. Нині росія намагається модернізувати старі Х-59 до нових модифікацій: Х-59М2, Х-59МК, Х-59МК2 та Х-59МК2*. Вони відрізняються основними технічними характеристиками, сектором пуску, вагою бойової частини, а також дальністю, швидкістю і висотою польоту.

Модифікована версія Х-59 МК, має загальну вагу близько 930 кг, швидкість польоту 900-1000 км\год, маршову висоту польоту 10-15 м (на кінцевій ділянці 4-7 м), дальність пуску до 285 км та бойову частину вагою близько 320 кг", - повідомив Рувін.

Популярні

Новини по темі

Харків знову зазнав атаки росіян - ОВА

 • 21535 переглядiв