yes-znachno-vidstaie-vid-klimatychnoi-mety-na-2030-rik

ЄС значно відстає від кліматичної мети на 2030 рік

 • 18562 переглядiв

Європейське агентство з питань навколишнього середовища попереджає, що досягнення кліматичних цілей ЄС до 2030 року, включаючи скорочення викидів парникових газів на 55%, є невизначеним і, ймовірно, зазнає невдачі у сфері енергоспоживання та відновлюваної енергетики.

Європейське агентство з навколишнього середовища (EEA) у своєму першому звіті попереджає, що досягти цілей екологічної політики ЄС до 2030 року буде складно. Про це повідомляє УНН

Деталі

Опубліковано моніторинговий звіт Європейського агентства з навколишнього середовища (EEA). Згідно з інформацією доповіді, ЄС буде складно досягти кількох своїх цілей щодо Європейської зеленої угоди.

Вказується, що скорочення викидів парникових газів на 55% до 2030 року порівняно з 1990 роком є ймовірним, але невизначеним. Європа може зазнати невдачі у сфері енергоспоживання, оскільки вважається "дуже вірогідним", що цілі достатньо перевищені.

Також поки не очікується, що будуть досягнуті цілі з відновлюваної енергетики та мета подвоєння використання перероблених матеріалів.

Наш аналіз показує, що держави-члени повинні негайно активізувати свої зусилля, щоб досягти екологічних та кліматичних амбіцій Європи до 2030 року. (..) Це означає повну імплементацію існуючих законів, збільшення інвестицій у перспективні технології та розміщення сталого розвитку в центрі всіх політик"

- зазначає виконавчий директор EEA Ліна Іля-Мононен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мексиці запустили залізничний проект "Поїзд Майя", що викликає суперечки через екологічні причини

Доповнення

Моніторинговий звіт EEA оцінює прогрес у досягненні ключових екологічних та кліматичних цілей Європи на основі 28 індикаторів та моніторингових цілей. Звіт є першим із серії, яка буде публікуватися щорічно до 2030 року. Цілі та індикатори моніторингу 8-го ПДС були визначені Європейською Комісією у липні 2022 року.

Нагадаємо

Всесвітня кліматична конференція (COP28) в Дубаї завершилася прийняттям компромісного тексту, який передбачає поступову відмову від викопного палива.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затоплені аеропорти та крокодили, що плавають вулицями: Австралію накрила потужна повінь

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС значно відстає від кліматичної мети на 2030 рік

     • 18562 переглядiв

    У "Дії" запускають можливість купівлі-продажу автівок

     • 48657 переглядiв