yes-zatverdyv-pershyi-platizh-ukraini-u-maizhe-42-mlrd-yevro-u-mezhakh-ukraine-facility

ЄС затвердив перший платіж Україні у майже 4,2 млрд євро у межах Ukraine Facility

 • 24319 переглядiв

Рада ЄС ухвалила рішення про перший платіж Україні у розмірі 4,2 млрд євро в рамках нової програми Ukraine Facility. Кошти спрямовані на підтримку макрофінансової стабільності та функціонування державного управління України.

Рада ЄС ухвалила рішення про перший платіж Україні обсягом майже 4,2 млрд євро в межах нової програми Ukraine Facility, повідомило у вівторок угорське головування у Раді ЄС, пише УНН.

Деталі

"Письмову процедуру завершено! Після завершення письмової процедури Рада (ЄС) сьогодні ухвалила імплементаційне рішення, дозволяючи перший платіж обсягом майже 4,2 мільярда євро в межах Ukraine Facility. Це рішення підтримує макрофінансову стабільність України та функціонування її державного управління", - повідомило угорське головування у Раді ЄС у X.

Раніше 

Посли ЄС погодили виділення Україні 4,2 млрд євро в межах Ukraine Facility 24 липня.

17 липня Європейська комісія позитивно оцінила перший регулярний платіж у близько 4,2 млрд євро в межах програми Ukraine Facility на підтримку макрофінансової стабільності країни та функціонування державного управління.

Єврокомісія дійшла висновку, що Україна "задовільно виконала" дев’ять показників реформ, пов’язаних із першим регулярним платежем на підтримку Плану для реалізації Ukraine Facility – стратегії реформ та інвестицій в Україні на наступні чотири роки. Ці реформи охоплюють управління державними фінансами й держпідприємствами, бізнес-середовище, енергетику та розмінування.

Доповнення

Після затвердження цього рішення Радою ЄС загальний обсяг фінансування, виділеного Україні з моменту початку роботи інструменту в березні цього року, досягне 12 млрд євро.

У межах програми Ukraine Facility країна отримає до 50 млрд євро грантів і позик на період 2024-2027 років.

Популярні

росіяни завдали удару по центру Харкова - ОВА

 • 57211 переглядiв

У Сумах пролунав вибух - ЗМІ

 • 61441 переглядiв

Новини по темі

Цьогоріч "Нафтогаз" збільшив видобуток газу на майже 10%

 • 14522 переглядiв