ukenru
yes-zamoroziv-rosiyski-aktivi-na-17-5-mlrd-yevro

ЄС заморозив російські активи на 17,5 млрд євро

 • 169266 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Європейський Союз заморозив російські активи на 17,5 млрд євро. Про це ORF повідомив представник Європейської комісії Крістіан Віганд, пише УНН.

Зокрема, як повідомляється, йдеться про активи тих 1350 осіб та організацій, які перебувають у санкційному списку ЄС. Рахунки, нерухомість і навіть яхти відстежуються та заморожуються державами-членами блоку.

Цитата

"Тим часом ми досягли великого прогресу, почавши з 6,7 млрд євро в квітні і зараз, на сьогодні, ми на 17,5 млрд євро", - сказав Крістіан Віганд в ефірі Ö1-Morgenjournal.

Деталі

Як повідомляється, сім країн ЄС заморозили більшу частину цієї суми. До них належать Німеччина, Бельгія, Франція, Люксембург, Ірландія, Італія та Австрія. За словами Віганда, це пов'язано не лише з власністю у відповідних країнах, а й із роботою відповідних органів. Зрештою, це "питання ефективного застосування" санкцій.

У "деяких країн" є ще "певна домашня робота", продовжив представник Єврокомісії. "На запитання щодо цифр, що циркулюють у дипломатичних колах, згідно з якими Угорщина заморозила лише кілька тисяч євро", не було дано коментар чи підтвердження, пише видання.

Наразі, як повідомляється, ці гроші лише заморожені. Однак для того, щоб використовувати їх для інших цілей, наприклад, для запланованого відновлення України, їх довелося б конфіскувати. Однак для цього була потрібна правова підстава.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський закликав Європейський Союз приділити час розробці механізму відшкодування збитків за рахунок активів рф.

Українські Національні Новини

Новини Світу