ukenru
yes-vidkrivaye-torgivlyu-elektroenergiyeyu-z-ukrayinoyu

ЄС відкриває торгівлю електроенергією з Україною

 • 122472 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Європейська мережа операторів системи передачі електроенергії (ENTSO-E) домовилася про кроки з відкриття торгівлі електроенергією з Україною, повідомили у Єврокомісії, привітавши таке рішення, пише УНН.

Цитата

"Європейська комісія вітає прогрес в інтеграції України та Молдови до європейського ринку електроенергії, підтверджений сьогодні Європейською мережею операторів системи передачі електроенергії (ENTSO-E). Після екстреної синхронізації цих двох мереж 16 березня, яка забезпечила безпеку постачання для двох взаємопов'язаних енергосистем, оператори транспортних мереж з континентальної Європи домовилися про кроки з відкриття торгівлі електроенергією з Україною, забезпечуючи при цьому енергетичну безпеку регіону", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Український оператор систем передачі електроенергії "Укренерго" та оператори систем передачі електроенергії (TSO) континентальної Європи, як зазначається, спільно працюватимуть над виконанням цих умов.

При цьому вказано, що Укренерго також стало членом-спостерігачем у ENTSO-E.

Коментар єврокомісара

"Ще один важливий крок! Я вітаю рішення європейських TSO відкрити торгівлю електроенергією з Україною після успішної екстреної синхронізації у березні. Процес буде поступовим та здійснюватиметься на чітких умовах, погоджених з Україною", - написала єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сіммонс у Twitter.

Раніше

Україна та Польща заявили про наміри щодо відновлення міждержавної повітряної лінії між для введення її в експлуатацію на напругу 400 кВ. завдяки цьому обсяги експорту електроенергії з України до Польщі потенційно можуть зрости до 1 ГВт.

Українські Національні Новини

Економіка