ukenru
yes-stvorit-trastoviy-fond-solidarnosti-z-ukrayinoyu-dlya-finansovoyi-pidtrimki-derzhavi

ЄС створить трастовий фонд солідарності з Україною для фінансової підтримки держави

 • 123022 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Європейський Союз створить трастовий фонд з Україною для надання фінансової підтримки українській державі. Про це під час спільного брифінгу із Президентом України Володимиром Зеленським повідомив Голова Європейської ради Шарль Мішель, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Декілька тижнів тому, коли ми говорили телефоном з Президентом України Володимиром Зеленським, ми тоді надумали зробити трастовий фонд солідарності з Україною. 5 травня ми матимемо нагоду оголосити про початок дій. Це буде міжнародна донорська конференція разом з Польщею, Швецією, за підтримки Європейської комісії, усіх членів, але також і багатьох інших міжнародних дієвих сил – МВФ, Світового банку та інші, щоб мобілізувати всі кошти на підтримку України. Щоб ваша країна змогла зробити всі соціальні виплати”, – наголосив Мішель.

Деталі

Він додав, що наразі необхідно почати вибудовувати програму для відновлення країни. Європейський Союз буде перебуває на боці України для такої відбудові. Голова Європейської Ради також додав, що у ЄС мають деякі стратегічні думки з приводу того, як прискорити процес.

“Я дуже оптимістично ставлюся до того, що найближчими днями і тижнями ми зможемо висловити конкретні ідеї з приводу того, яка природа буде цієї спільної праці. Для відбудови країни потрібні інвестиції та інші аспекти”, – додав він.

Доповнення

Президент Європейської ради Шарль Мішель сьогодні обговорив із Президентом України Володимиром Зеленським санкції проти росії, а також оборонну та фінансову підтримку нашої держави.

Українські Національні Новини

Економіка