ukenru
yes-spodivayetsya-na-spivpratsyu-z-novim-premyerom-virmeniyi-pashinyanom

ЄС сподівається на співпрацю з новим прем’єром Вірменії Пашиняном

 • 8864 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. Євросоюз сподівається на співпрацю з новообраним прем’єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном щодо імплементації угоди про всеохоплююче та розширене партнерство між країною та блоком. Про це йдеться у спільній заяві Верховного представника ЄС з закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні та єврокомісара з питань розширення і політики добросусідства Йоханнеса Хана, оприлюдненій на сайті відомства, передає УНН.

"Вірменський парламент обрав Нікола Пашиняна новим Прем'єр-міністром Вірменії відповідно до Конституції. Європейський Союз сподівається на співпрацю з ним та його урядом щодо імплементації угоди про всеохоплююче та розширене партнерство між ЄС та Вірменією, підписаної в листопаді минулого року, з метою подальшого зміцнення демократії, верховенства права та поваги до прав людини та створення процвітаючої і стійкої країни на благо всіх громадян Вірменії", - йдеться в заяві.

В ЄС підкреслили, що для досягнення цих цілей важливим залишається всебічний діалог між усіма політичними зацікавленими сторонами в Вірменії, включаючи громадянське суспільство.

Нагадаємо, 8 травня, після кількох тижнів масових протестів, лідер опозиційного руху “Елк” Нікол Пашинян був обраний прем’єр-міністром Вірменії на спеціальному засіданні парламенту країни.

Як повідомляв УНН, повноваження прем'єр-міністра Вірменії повинні бути обмежені.

Нагадаємо, масові мітинги і ходи тривали в Вірменії з 16 квітня. Через акції протесту 23 квітня подав у відставку колишній президент країни Серж Саргсян, обраний на пост прем'єр-міністра.

Українські Національні Новини

Новини Світу