ukenru
yes-skhvalyv-vydilennia-euro5-mlrd-dlia-ukrainy-v-ramkakh-epf

ЄС схвалив виділення €5 млрд для України в рамках EPF

 • 72020 переглядiв

Рада ЄС підтвердила виділення 5 мільярдів євро в рамках Європейського фонду миру, включаючи спеціальний Фонд допомоги Україні для надання військового обладнання та тренувань для підтримки захисту України від російської агресії.

Сьогодні Рада Європейського Союзу прийняла рішення про збільшення фінансової межі Європейського фонду миру (EPF) на 5 мільярдів євро та затвердила утворення спеціального Фонду допомоги Україні (UAF) в рамках EPF, пише УНН.

За допомогою цього фонду Європейський Союз підтримуватиме Україну в її захисті від агресії росії, надаючи необхідну допомогу у необхідному обсязі.  

- сказав Жозеп Боррель, Верховний представник із закордонних справ і політики безпеки

Деталі

ЄС продовжуватимуть підтримувати зростаючі потреби української армії, надаючи як летальне, так і нелетальне військове обладнання та забезпечуючи навчання.

ЗСУ будуть працювати на максимізацію внеску Європейського Союзу, спрямовуючи зусилля на надання більш ефективної оперативної підтримки, доповнюючи багатосторонні зусилля держав-членів ЄС і акцентуючи увагу на збільшенні спільних закупівель у європейській та норвезькій оборонній промисловості.

Рада асоціації Україна-ЄС збереться 20 березня: у фокусі - війна рф проти України та виконання рекомендацій Єврокомісії18.03.24, 17:13 • [views_0]

Нагадаємо

Україна принесе ЄС набагато більше вигод, ніж витрати на процес її вступу, що робить її вигідною інвестицією для блоку.

Ірина Колеснік

Війна