yes-skasovuye-vvedeni-pislya-katastrofi-na-fukusimi-obmezhennya-na-yaponski-produkti

ЄС скасовує введені після катастрофи на Фукусімі обмеження на японські продукти

 • 294696 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Європейський Союз у четвер заявив, що скасує решту обмежень на імпорт продуктів харчування з Японії після катастрофи на АЕС Фукусіма в 2011 році, на тлі того, як співпраця між найбільшим торговельним блоком світу і найбільшою азіатською демократією стрімко розширюється майже в усіх сферах, повідомляє Kyodo News, пише УНН.

Деталі

Про рішення було оголошено на саміті Японія-ЄС у Брюсселі, під час якого лідери країн домовилися зміцнити ланцюги поставок промислових і сировинних товарів, а також розпочати тісну співпрацю в морській безпеці і кіберпросторі, з огляду на поведінку Китаю та росії.

Токіо знадобився певний час, щоб переконати ЄС скасувати контроль, який вимагав тестування на радіонукліди та сертифікацію безпеки для деяких морепродуктів та сільськогосподарської продукції з Фукусіми та дев'яти інших префектур.

Рішення ЄС було ухвалено після того, як минулого тижня Міжнародне агентство з атомної енергії дійшло висновку, що план Японії зі спуску очищеної радіоактивної води із зруйнованої атомної електростанції Фукусіма відповідає стандартам безпеки і не становить ризику для здоров'я людей і навколишнього середовища.

Після того, як ЄС скасує обмеження, кількість країн і регіонів, що зберігають такий контроль над імпортом, становитиме 11, включаючи Китай, Південну Корею і Гонконг. Ісландія та Норвегія, які використовують стандарти ЄС для імпорту, можуть відмовитися від обмежень, заявили чиновники.

Японський експорт продовольства та сільськогосподарської продукції до ЄС у 2022 році зріс на 8,2% порівняно з попереднім роком до 68 мільярдів ієн (490 мільйонів доларів США), тобто більш ніж утричі за десятиліття, що зумовлено популярністю японської кухні в усьому світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія подарує Україні систему виявлення безпілотників - ЗМІ

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У США почали розслідування щодо розробника ChatGPT

     • 604823 переглядiв

    росіяни обстріляли п’ять районів Харківщини - ОВА

     • 316215 переглядiв

    Над Одещиною вночі знищили 8 "шахедів"

     • 319834 переглядiв