yes-prodovzhyt-pidtrymku-ukrainy-popry-protydiiu-uhorshchyny-mzs-nimechchyny

ЄС продовжить підтримку України, попри протидію Угорщини - МЗС Німеччини

 • 29016 переглядiв

ЄС продовжить підтримку України, попри заперечення Угорщини, розглядаючи альтернативні плани без Будапешту. Проте, Німеччина наголосила, що закріплення фінансової підтримки у бюджеті ЄС залишається пріоритетом для її уряду.

Європейський союз продовжить підтримувати Україну, попри протидію з боку Угорщини. Інші країни-члени блоку можуть діяти навіть без Будапешту. Про це повідомив речник Федерального міністерства закордонних справ Німеччини, передає Handelsblatt, пише УНН.

Для нас, як для федерального уряду, очевидно, що фонд для України залишається найкращим і найбільш стійким рішенням з нашої точки зору,

заявив він, говорячи про план закріпити 50 мільярдів євро фінансової допомоги в майбутніх бюджетах ЄС.

Деталі

Спікер підкреслив, що навіть без підтримки Угорщини, решта 26 країн ЄС можуть вживати необхідних заходів. Однак він утримався від коментарів щодо конкретних кроків у цьому напрямі.

Як зазначає видання, інформація від інших джерел також свідчить про розробку альтернативного плану, який може передбачати міжурядову угоду між 26 членами ЄС без участі Угорщини, або гарантії цих країн для отримання позик від Єврокомісії.

Проте, представник МЗС Німеччини наголосив, що закріплення фінансової підтримки у бюджеті ЄС залишається пріоритетом для його уряду.

Нагадаємо

Депутат Європарламенту від Литви Раса Юкнявічене закликала ЄС розглянути можливість позбавлення Угорщини права голосу, звинувативши прем'єр-міністра Віктора Орбана в підриві ЄС на користь росії.

Німеччина виділить 88,5 мільйонів євро Фонду енергетичної підтримки України21.12.23, 16:50

Ольга Розгон

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Держборг України перевищив 5 трлн грн

     • 70991 переглядiв